Kategóriák

Kategóriák

Paraméteres szűrés

Gyártó
Garancia (magánszemély részére)
TOPáruk ajánlatok

Hírlevél

Népszerű termékek

Hűségpont gyűjtés

Az áruházunkban regisztrált felhasználóknak virtuális számlát nyitunk, a megrendelt termékek után pedig hűségpontokat írunk jóvá, így a következő (2.) vásárlástól az így összegyűjtött pontokat kedvezményként írjuk jóvá a rendelés végösszegéből. A második rendelés során a vásárló dönti el, hogy melyik rendeléséből és mikor szeretné beváltani a pontokat.

1 hűségpont 1 ft-nak
felel meg.


Részletekért kattintson ide

Tanúsítvány

SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

Összehasonlítás

Fizetési megoldás

Grill ajánlatunk, tanácsok, receptek

Grillsütő kiválasztása Grillezési tanácsok Grill tartozékok Grill receptek

 

Milyen grillsütőt válasszunk, hogyan készítsük elő a húsokat és hogyan grillezünk? Grillezési tanácsainkban minderre választ adunk, ha pedig grill recepteket keres, akkor is jó helyen jár.

 

Nem tudja milyen grillsütőt válasszon?


A faszenes grill a hagyományos konyha fontos eleme:
Sütni a forró parázs felett. Egy nyilvánvaló előny az a különleges íz, melyet az izzó faszénen történő sütés kölcsönöz az azon elkészített ételeknek.

A gázgrillek ezzel szemben praktikus tulajdonságaikkal tűnnek ki:
A gázgrillt csak csatlakoztatni kell egy gázpalackhoz és az elektromos gyújtás segítségével egy mozdulattal be lehet gyújtani.
A gázláng segítségével vagy lávaköveket hevítünk fel, melyek a fölé helyezett ételeknek adják le a hőt, vagy pedig öntöttvas vagy rozsdamentes lapot melegítünk fel, melyen az ételeket ráhelyezve sütjük meg.
A gázgrill legkiemelendőbb előnye az egyszerű kezelhetőség és a jó tisztíthatóság: 5 perc alatt üzemkész és a sütés után nem kell a faszenes grilleknél megszokott hamu eltakarításával foglalkozni.

Mindkét készüléknek vannak előnyei és hátrányai, így a végső döntést az alapján hozzuk meg, mely jellemzők számunkra a legfontosabbak.

 

Faszenes grillsütő kiválasztása

Sütés az izzó faszénen, különleges ízvilág - sokak számára ez az igazi grill élémény,

Lengőgrillek
A lengőgrillek jól átgondolt kialakításuknak és működésüknek köszönhetően a tábortűz hangulatát idézik, így az egész családnak kellemes időtöltést nyújtanak.

Megnézem

 

Grillkocsik

A grillkocsik nagy sütési felülettel rendelkeznek. A kényelmes sütést a tároló polcok és a grill könnyű mozgathatósága teszi lehetővé.

Megnézem

 

Tölcsérgrillek

A faszenes tölcsérgrillek megjelenésükkel és funkcionalitásukkal hívják fel magukra a figyelmet. A tölcsér alakú tűztér hatékony hő továbbítását és alacsony tüzelőanyag igényt tesz lehetővé. A faszén gyorsan és könnyen begyullad, köszönhetően a talp kéményhuzat hatásának.
Megnézem

 

Gömbgrillek
A gömbgrillek a leggyakrabban keresett típusok, ha pedig állítható sütési hőfokra vágyik, arra is van ötletünk. A Black Pearl jelölésű gömbgrill sütők OptiHeat rendszerrel vannak felszerelve, ami lehetővé teszi, hogy sütés közben egyszerűen beállítsa a kívánt hőfokot. Ízletes steak és kolbász sütéséhez ajánlott.

OptiHeat rendszer működése kattintson
Megnézem

 

Körgrillek
A körgrillek széles választékban, különböző méretben, anyagban, mobil és fix kivitelben kaphatók.  Nem könnyű a választás, de garantáltan megtalálja a megfelelőt.
Megnézem

 

Kemping grillek
Hordozható, minden egyben típusú megoldások. Bárhol is legyünk, csak meg kell gyújtani, és már készülhetnek is a finomságok.
Megnézem

 

Tudnivalók a Landmann OptiHeat rendszerről

A Landmann Black pearl sorozat minden tagja rendelkezik vele.
A világon egyedülállóként a Black Pearl sorozat gömbgrilljeinél lehet szabályozni a grillrostély magasságát, az OptiHeat Rendszernek köszönhetően.

Előnyök:
- Továbbfejlesztett hőfokszabályozás a direkt grillezésnél
- Egyszerű kezelés
- Három állítható szint biztosítja a megfelelő hőmérsékletet
- Ergonómikus fogantyúk

1. lépés
 
A grillrostély alaphelyzetben a középső szinten helyezkedik el, a fogantyúk a grill oldalán vannak beakasztva.
 
2. lépés
 

A fogantyúk segítségével emeljük meg a grillrostélyt és helyezzük a következő szintre. Forgassuk el, hogy a tartószegélyekre kerüljön és biztosan álljon. Végül engedjük vissza a fogantyúkat a helyükre.
 
3. lépés
 

Helyezzük a grillrostélyt magasabb vagy alacsonyabb szintre, a kívánt hőmérséklet eléréséhez.
 

OptiHeat rendszerrel rendelkező grillsütők   megnézem  

 Gázgrill sütő kiválasztása
A gázgrillek rajongó tábora folyamatosan növekszik köszönhetően a kényelmes használatnak. A nyomáscsökkentő nem tartozéka a gázgrillnek!

Lávaköves gázgrillek
A lávaköves gázgrillek a LANDMANN gázgrillcsalád összes előnyével rendelkezik. Nagy teljesítményű égőfejek, méretes sütőfelület, könnyű és biztonságos kezelés.
Megnézem

 

Gázgrill kocsik
A LANDMANN gázgrill kocsi garantálják a felhőtlen grillezést. A kocsik előnye, hogy nagy  sütőfelülettel és minőségi égőkkel rendelkeznek. Kompakt kivitelezésűek.
Megnézem

 

Hordozható gázgrillek
Kompakt, hordozható gázgrill a helytakarékos, praktikus használatért. Használat előtt gyorsan és egyszerűen beállítható.
Megnézem

 

Professzionális gázgrillek
A professzionális grillek a legmagasabb igényeket is kielégítik széleskörű tudásuknak és magas színvonalú megmunkálásuknak köszönhetően.
Megnézem

 Grill tartozékok és kiegészítők
A grillek mellé számos kiegészítő vásárolható. A tűzgyújtó eszközökön kívül az ételek előkészítéséhez és a grillek tisztításához is megtalálja itt a kiegészítőket.

 

Tűzgyújtó eszközök

Tűzgyújtás kényelmesen. A helyes tűzgyújtást meg kell tanulni. A gyors és egyszerű tűzgyújtásban szeretnénk segíteni tűzgyújtó eszközeinkkel. Tipp: próbálja ki faszén gyújtóinkat, azzal egyszerűbb a tűzgyújtás.

Megnézem

 

Sütés, előkészítés

A megfelelő eszközökkel élmény a grillezés. Sokat számít, hogy milyen eszközöket használunk sütéskor, hiszen ezek megkönnyíthetik a munkát és játékká varázsolják a grillezést.

Megnézem

 

Tisztítás, karbantartás

Kényelmes, hatékony eszközök a tisztításhoz, karbantartáshoz. Minden használat után alaposan tisztítsuk meg grillkészülékeinket, hogy sokáig működőképesek maradjanak. A kertben tárolt grilleket időjárásálló védőtakaróval takarjuk el.

Megnézem

 


 

Grillezési tanácsokra lenne szüksége?

 

A grillezés az egyik legkellemesebb kerti, társasági időtöltés. Ahhoz azonban, hogy a grillezett étel a lehető legfinomabbra sikerüljön, érdemes néhány hasznos tanácsot megfogadni. Ha ezeket az alapszabályokat betartja, biztos lehet abban, hogy a grillpartyja csodásan sikerül majd és örökre emlékezetes marad!

 

1. lépés: A grillsütő kiválasztása   megnézem  

 

2. lépés: A grillezendő nyersanyag előkészítése


- A kerti sütéshez mindig friss húst és ne mélyhűtben tárolt húst használjunk!

- Füstölt húsárut, mint pl. a sonka, lehetőleg ne grillezzünk, mert sütés közben a magas hő hatására rákkeltő nitrozamin vegyületek keletkezhetnek!

- Az esetleges inakat még pácolás előtt legalább 4-5 centinként vágjuk át, hogy sütéskor ne ránthassák össze a húst.

- A hússzeletek ne legyenek túl vastagok, mert akkor nem sülnek át! (Pl. a pulykát klopfolással vékonyíthatjuk.)

- Mindenképpen javasolt a grillezés előtti napon a húst bepácolni, mert így az különösen aromás és puha lesz. Ha pácolás előtt óvatosan bevágjuk a hússzeleteket, akkor az meglehetősen lecsökkenti a pácolási idő hosszát.

- A bevágott hússzeleteket elég akár 15 percig is pácolni, a bevágatlan és vastagabb szeletek pácolásához kb. 6 óra szükséges.

- Pácoláskor használjunk fém, vagy üvegedényt! Műanyag edény nem alkalmas pácolásra, mert benne a hús elveszítheti frissességét.

- Grillezés előtt ne sózzuk meg a húst, mert az nedvességet von el a tőle és sütés közben kiszáradhat.

 

3. lépés: A grillsütő előkészítése

 

A grillsütő előkészítésekor már tudjuk, hogy milyen grillt fogunk használni. Egy Landmann grill lehet faszéntüzelésű,-vagy gázgrill. Az alábbiakban  használati utsaítást adunk Önnek ahhoz, hogy hagyan készítse elő a grilleszközöket a tökéletes sütéshez.

Faszéntüzelésű grillezés:
Faszéntüzelésű grillek használatakor kétfajta anyaggal táplálhatjuk a tüzet; faszénnel vagy brikettel.

Brikett használatakor helyezzen egy gyújtókockát az égéstérbe és fölötte a brikettekből képezzen gúlát.
Faszén használatakor töltsön az égéstérbe egyharmadig faszenet és tegye közé a gyújtóst. Mindkét variációhoz jól alkalmazható a Landmann grillgyújtó folyadék.
Az egyszerűbb begyújtás érdekében pedig használjon Landmann grillgyújtó kéményt. Mind a faszenes, mind a brikettes módszer esetén gyufával, vagy öngyújtóval gyújtsuk  meg a tüzet.
A gyerekeket minden esetben tartsuk távol a tűzhelytől!
A sütés csak akkor kezdődhet el, ha a szén már világosszürke hamuval fedett.
Kb. 20-30 percre van ahhoz szükség, hogy a faszén, vagy a brikett leégjen.

Gázgrillek használata:
Vagy túl sok időbe kerül Önnek a faszenes grillezés? Ebben az esetben nyilvánvaló, hogy az Ön számára a gázgrill a megfelelő!

A gázgrill tetejét csak fel kell nyitni és a gázszelepet eltekerni és  sütő máris készen áll.
Ezután várjon egy pillanatot és a Piezo gyújtóval gyújtsa be a készüléket.
Ha nem gyulladna be elsőre, akkor várjon egy pár percet és próbálja meg még egyszer. Kérjük, hogy ne gyújtsa meg túl sűrűn egymás után a gyujtót, mert az robbanásveszélyes! Amint sikerült begyújtani az égőt, kérjük állítsa a készüléket a legerősebb fokozatra és csukja be a tetejét. Kb. 10-15 percen belül a grill készen is áll a sütésre.
Kérjük, hogy figyeljen arra, hogy a készülék mindig tiszta és zsírmentes legyen!
Ha lávakövet használunk a grillezésehez, akkor ajánlatos a köveket több használat után forró vízben feloldott tisztítószerrel tisztítani. Tisztítás után a köveket meg kell szárítani és utána visszatenni a készülékbe.
A grilleszközök, pl.: tálcák, rostélyok, kosarak, polcok tisztításához praktikusan használható a szórófejes Landmann grilltisztító spray.

A grillezett étel mindig legyen a lehető legzsírmentesebb. A bepácolt húst a grillezés előtt egy konyhai kendővel fel kell itatni. A nagyon zsíros húsokat érdemes nemesacél, alumínium, vagy zománcozott tálcán grillezni. Ilyen tálcákat kerek és szögletes formában a Landmann szortimentben nagyon széles választékban talál.
Ha ennek ellenére sütés közben ég rajta a zsír, akkor kapcsolja ki az égőt és helyezze át a grillezett ételt egy másik sütőfelületre. Ezek után újra gyújtsa be a készüléket.

Fontos!

- Faszéntüzelésű grill esetében csak faszénnel tápláljuk a grillt! Száraz leveleket és festett deszkákat ne használjunk, mert az ételek nem kívánatos ízeket, szagokat és káros anyagokat vehetnek át!
- Fából készült nyárs használata esetén a húsok felszúrása előtt mindig mártsuk be a nyársat vízbe, hogy a két vége ne égjen meg sütés közben!

 

4. lépés: Hogyan grillezzünk?

A grillezés két alapvető technikája

Az alábbiakban részletes tájékoztatást adunk arról, hogy milyen grillezési módszerek léteznek és hogyan kell a grillezés technikáját elsajátítani.

Direkt grillezés:
Az ételt közvetlenül a faszén vagy a brikett fölé helyezzük. Figyeljünk  rá, hogy a faszén (vagy a brikett) és a grillrács között elegendő hely maradjon, hogy az étel ne égjen meg sütés közben.


Indirekt grillezés:
A grill közepébe csepegtető tálcát helyezünk és ennek egyik, vagy mindkét oldalára helyezzük el a faszenet vagy a brikettet. E fölé helyezzük a grillrácsra a húst. Ez a módszer abban az esetben különösen ajánlott, ha nagyméretű, vastag és zsíros hússzeleteket grillezünk, - mint pl. rostélyos. Így elkerülhetjük azt, hogy a  hús lángra lobbanjon vagy megégjen. Egy 26”-os grillen a tálca mindkét oldalán összesen kb. 30 db faszenet vagy brikettet tudunk elhelyezni, amely kb. 45 percnyi grillezésre elegendő. További 45 percnyi grillezéshez. kb. további 9-10 faszénre, brikettre lesz szükség.

 
Hogyan állapítsuk meg az izzó faszén hőmérsékletet, ha nincs hőmérőnk?
Tartsa a tenyerét éppen a grill fölé. Számoljon ezer egyszáztól felfelé egyenként és ha a kezét

- csak két másodpercig tudja ott tartani, akkor a tűz nagyon forró (kb. 375 fokos),
- három másodpercig tudja ott tartani, akkor a tűz közepesen forró (kb. 350 fokos),
- négy másodpercig tudja ott tartani, akkor a tűz közepesen forró (kb. 300 fokos),
- öt másodpercig tudja ott tartani, akkor a tűz alacsony hőfokú (kb. 250 fokos).
 
Indulhat a grillezés!

- Csak akkor kezdjünk el faszénen grillezni, ha a szén már nem lángol, hanem parázslik és izzik! A már fehérré vált faszén a legalkalmasabb a grillezésre.
- A tüzet kis hamu rászórásával is lefolythatjuk, ami arra is jó, hogy hosszabb ideig egyenletes hőt adjon.
- A sovány hús az erős hő hatására erősen kiszárad és rágós lesz, ezért ha a bepácolt, befűszerezett húst alufóliába csomagoljuk és így sütjük, akkor szépen megpárolódik és nem ég meg. Ha megpárolódott a hús, akkor vegyük le a fóliát és még utána is grillezzük meg egy kicsit!
- Alufólia használatakor annak matt fele nézzen a parázs felé!
- Másik megoldás a hatékony sütésre: használjon fedett grillt (pl. faszéntüzelésű grillgombát, vagy gázgrillt), ezekben ugyanis hamarabb megfő a hús és biztos lehet abban, hogy nem ég meg!
- A húsokat grillezés közben soha ne szúrjuk meg villával, mert kifolyik belőlük az értékes húslé és kiszáradnak. Használjunk inkább lapátkanalat vagy hússütő csipeszt, és azzal forgassunk. A többszöri forgatást is kerüljük.
- Faszéntüzelésű grillek használatakor a tűz erősségét és ezzel együtt a sütés hőfokát a parázs szét -vagy összehúzásával és a grillrács és a faszén távolságának változtatásával szabályozhatjuk.
- Fogyasztás előtt a megszenesedett húst vágjuk le az értékes többitől,  mert az egészségre ártalmas policiklikus aromás szénhidrogéneket tartalmazhat.

Hogyan grillezük az egyes húsokat?


Szárnyasok grillezése


- A csont nélküli combot, vagy a lebőrözött csirkemellet közepesen erősre sütve direkt grillezéssel  kb. 8-12 percig kell grillezni. Ez alatt az idő alatt a belseje is megsül úgy, hogy félidőben csak egyszer forgatjuk meg.
- A csontos szárnyast indirekt módon közepesen erősre kb. 30-40 percig kell grillezni úgy, hogy a csontos fele legyen alul. Ha szereti az átsült bőrt, akkor  a grillezés utolsó 5 percében a csirkemellet a bőrös oldalával lefelé forgassuk  és direkt módon grillezzük.
- Az egész csirkét, vagy pulykát óvatosan addig grillezzük, hogy a folyadékok eltávozzanak belőle és a mell belső hőmérséklete elérje a 77ºC-ot és és a szélén, a legvékonyabb részeken pedig a 82ºC-ot.  (Ha egész szárnyas hőmérsékletét méri meg, mindig figyeljen arra, hogy a hőmérő ne érjen csontot, ugyanis az elferdítheti a mért eredményt.)

Marhahús grillezése

- Puha, szaftos steak elérése érdekében grillezés előtt 20-30 perccel vegyük ki a bepácolt húst a hűtőből és hagyjuk állni. Miután levesszük a grill-rácsról a húst, akkor is hagyjuk állni 5-10 percet, hogy a húsnedvek helyreálljanak.
- A következő hússzeletet sütés előtt kenjük be vékonyan egy extra adag olívaolajjal, mielőtt a sütőrácsra helyezzük.
- A puha hátszínnél keményebb húsrészeket mindenképpen pácolni kell.
- A puhításhoz a húspácnak tartalmaznia kell valamilyen savas anyagot, mint pl. gyümölcs,-vagy zöldséglevet, joghurtot, bort, vagy ecetet.
- Annak érdekében, hogy elkerüljük, hogy a hús felgöngyölődjön, vágjuk be a hús külső szélét kb. 1 ujjnyi távolságokban.

Zöldségek grillezése

- El akarja kápráztatni vendégeit? Szolgáljon fel grillezett spárgát. Könnyű elkészíteni és csodálatos íze van!
- A legtöbb zöldség nagyon könnyen megsül a grillen, így rajtuk kell tartani a szemünket.
- Ha szereti a grillezett répát, az ízével a mennyekbe repítheti! Egyszerűen távolítsa el a héját, vagy tisztítsa meg és vékonyan kenje be olívaolajjal és indirekt grillezéssel kb. egy, másfél órát süsse, amíg megpuhul.

 


 

Egy finom grillreceptet keres?

Ízletes grill recepteket keres? Válogasson kedvére a Landmann klasszikus grill és vegetáriánus grill receptjei közül.

 

- Grillezett gyümölcsök    megnézem  
.
- Klasszikus grill receptek    megnézem  
.
- Vega receptek    megnézem  
.
- Pác receptek    megnézem  

 


Receptek leírása:

 

Grillezett gyümölcsök

Grillezett gyümölcsnyárs

Hozzávalók:

- Nagyszemű eper
- negyed ananász
- fél mangó

Elkészítés:

Az epreket félbevágjuk, a mangót kimagozzuk és a húsát felkockázzuk, az ananászt pedig a héjától megtisztítjuk és felkockázzuk. A gyümölcsöket  ráhúzzuk a nyársra és faszén felett rövid ideig grillezzük.


 


 

Klasszikus grill receptek

- Olaszos grillezett csirke    megnézem  
.
- Egyszerű, grillezett sertésflekken, vagy báránykaraj    megnézem  
.
- Grillezett sörös-mustáros sertésflecken    megnézem  

 


Receptek leírása:

 

Olaszos grillezett csirke


Hozzávalók:

- 2 kicsi, grillezni való csirke (körülbelül 80 dkg súlyúak),
- 1 evõkanál reszelt vöröshagyma,
- 2 dkg margarin,
- 1 teáskanál paradicsompüré,
- 1-1 mokkáskanál törött fekete bors,
- rozmaring,
- kakukkfû,
- bazsalikom,
- 1 szál friss zellerzöld,
- 5 dkg reszelt parmezán (jellegû) sajt,
- ízlés szerint só.

Elkészítés:

A paradicsompürét, a finomra vágott zellerzöldet, a vöröshagymát és a többi fûszert jól összekeverjük a margarin felével, megsózzuk, majd a kiöblített és leszárított csirke hasába kenjük.
A csirkéket nyársra húzzuk, kívülrõl bekenjük a sós margarinnal, majd pirosra sütjük.  Sütés után a csirkéket levesszük a nyársról és feldaraboljuk őket, rátesszük a grilltálcára vagy a tepsire és megszórjuk reszelt sattal. Így addig grillezzük,  amíg a sajt rá nem olvad a csirkére. Figyelem! A sajtot csak olvasszuk fel és ne égessük meg, mert akkor keserű lesz!
Mennyei!


 Egyszerű, grillezett sertésflekken, vagy báránykaraj


Hozzávalók:

- 1 kg tarja vagy karaj,
- olaj,
- só,
- liszt,
- őrölt paprika
 
Elkészítés:

A vékony hússzeleteket gyengéden klopfoljuk meg és alaposan olajozzuk be. Fém,-vagy üvegedényben 2 órára tegyük a hűtbe. Pácolás után lisztben és őrölt paprikában forgassuk meg, majd faszénparázs felett rostélyon hirtelen süssük barnára. Sütés közben sózzuk, ha kell.
A köretek nagy választékával gazdagíthatjuk.Egyszerű, de nagyon finom!


 


 

Grillezett sörös-mustáros sertésflecken


Hozzávalók:

- 4 szelet sertéshús ( lehetőleg vékony szeletekben),
- 1 fej vöröshagyma,
- grill fűszerkeverék,
- 4 evőkanál mustár,
- apróra vágott petrezselyem,
- Olaj,
- 1 evőkanál borecet,
- 1 dl világos sör,
- 2 babérlevél,
- őrölt bors és só

Elkészítés:

A mustárt keverjük el az olajjal és az ecettel, tegyük bele az apróra vágott petrezselymet és a kockákra vágott vöröshagymát, majd az egészet öntsük fel a sörrel. Tegyük bele a babérleveleket és a grill fűszerkeverékkel bedörzsölt húst forgassuk bele. Tegyük át egy fém,-vagy üvegedénybe, folpackkal fedjük le és 2 órára tegyük be a hűtőszekrénybe pihenni. Tanácsos pácolás közben kétszer megforgatni. Ha a hús jól felszívta a pácot, akkor következhet a grillezés!
Csak sütés közben sózzuk a húst, ha szükséges, de akkor is enyhén!
Egy –egy szelet húst kb.10 percig grillezzünk és  közben kenegessük a mártással.
Bármilyen körettel fogyaszthatjuk. Fenséges!
 

Vega receptek

- Grillezett Camambert sajt fóliahajóban sült karfiollal (vagy brokkolival)    megnézem  

.
- Grillezett feta sajt salátaágyon, grillezett zöldségekkel    megnézem  

.
- Grillezett gombás-póréhagymás batyu    megnézem  
.
- Pikáns grillezett hal 
   megnézem  

 


Receptek leírása:

 

Grillezett Camambert sajt fóliahajóban sült karfiollal (vagy brokkolival)

 
Hozzávalók:

- camambert sajt (fejenként 1 egész)
- karfiol, vagy brokkoli,
- 1 fej fokhagyma,
- ½  l tejszín,
- 1 db tojás,
- só,
- bors
- reszelt sajt vagy parmezán

Elkészítés:

Fóliából készítünk 4 db fóliahajót ( 2 db. A4 méretű fóliát egymásra rakunk és ezeket a két végénél összecsavarjuk, hogy batyuformája legyen). Ebbe kerül később a tejszínes brokkoli. Félretesszük.
Karfiolt, vagy a brokkolit apróbb darabokra vágjuk, sós vízben megőfzzük és leszűrjük. A fokhagymát serpenyőben kicsit megpirítjuk és felöntjük tejszínnel, sóval és borssal ízesítjük. A tojást is beleütjük a tejszínbe és elkeverjük, majd a brokkolit, vagy a karfiolt beletesszük és felforraljuk.
Az egészet beletöltjük a 4db fóliahajóba és megszórjuk reszelt sajttal, vagy parmezánnal. Óvatosan helyezzük a batyukat a grillrácsra.
A sajtot egészben helyezzük a grillrácsra és mindkét oldalát 1-1 percig grillezzük úgy, hogy ne folyjon szét a grillrácson. Szervírozáskor a batyuk tartalmát a sajt mellé rakjuk a tányéron. Jó étvágyat!


 Grillezett feta sajt salátaágyon, grillezett zöldségekkel


Hozzávalók:

- ½ kg. keményebb fajta feta sajt (vagy kimondottan grillsajt)
- kaliforniai paprika,
- cukkíni,
- fél paradicsom,
- vékonyra vágott sárgarépa,
- édes hagyma,
- idényjellegű saláta
- olívaolaj,
- balzsamecet

Elkészítés:

A zöld salátákat összetépkedjük, olívaolajban megforgatjuk, ízlés szerint fűszerezzük és a tálak közepére halmozzuk. Később a tetejére kerül a sajt, a tál széleire pedig a grillezett zöldségek.
A grillezendő kaliforniai paprikát, cukkínit, paradicsomot, sárgarépát és hagymát megtisztítjuk, felvágjuk és grill fűszeres olajban megforgatjuk, úgy, hogy jól felszívja az olajat. Utána mehet a rácsra! Addig grillezzük, amíg picit meg nem barnul.
A felvágott feta sajtot 1-2 percig grillezzük, majd a slátára helyezzük és körbe rakjuk a grillezett zöldségekkel.
Extra finom!
 

Grillezett gombás-póréhagymás batyu


Hozzávalók:

- 50 dkg gomba
- 1 csomag póré hagyma
- 10 dkg vaj

Elkészítés:

A gombákat megtisztítjuk, a nagyobbakat félbe ill. négybe vágjuk. A póréhagymát is megtisztítjuk és felkarikázzuk.
A gombát és a hagymát összekeverjük, sóval, borssal ízesítjük, és egyenlő adagokban alufóliába csomagoljuk. A batyukba 1-1 adag vajat is tegyünk, hogy egyenletesen párolódhasson a gomba és a hagyma. A csomagokat a grillrácsa fektetjük, és 10-15 percig így pároljuk. Grillezett húsokhoz, vagy fő ételekhez köretnek is kíváló! Ha elkészült, adhatunk még hozzá vajat.
Ínyenceknek való!
 

Pikáns grillezett hal


Hozzávalók:

- 8 tonhalfilé (7 dkg-osak);
- 2 fej vöröshagyma,
- 2 gerezd fokhagyma,
- 3 szem bors,
- 1 kis csípős pirospaprika,
- őrölt bors és só
- Grill fűszerkeverék,
- 2 dl fehérbor,
- 2 citrom leve;
- 2 dl paradicsomlé,
- 4 evőkanál kapribogyó,
- apróra vágott petrezselyem,

Elkészítés:

A pácoláshoz a hagymákat és a fokhagymát felaprítjuk. A borsot durvára törjük. A csípős paprika magjait meg ereit kivágjuk, húsát felkockázzuk. A grill fűszerkeverékkel és a borssal megszórjuk a halszeleteket és tálra tesszük. A hagyma- és fokhagymadarabokat, valamint a paprikadarabokat rászórjuk a halra és az egészet leöntjük a citromlével és a borral. Mindezt lefedjük a folpackkal és 2 órára hűtőbe tesszük, közben többször óvatosan forgatjuk úgy, hogy a hagyma és a paprika egyenletesen kerüljön a halra. Két óra múlva kivesszük és lecsöpögtetjük. Ezután a halat oldalanként 3-5 percig grillezzük és grillezés közben enyhén sózzuk.
A szószhoz paradicsomlét felforraljuk, majd a tűzről levéve belekeverjük a kapritbogyót és a petrezselyemet, valamint sóval és borssal ízesítjük. A szósszal leöntve, forrón tálaljuk.
 

Pác receptek


Pác receptek (kb. 50 dkg húshoz)

Csípős-ketchupos páchoz: (csirkeszárny, csirkecomb)

- 1 dl balzsamecet
- 3 ek ketchup (vagy paradicsompüré)
- 2 ek cukor
- 2 kk só
- 2 kk csili szósz (vagy 3 kk Erős Pista)

Fokhagymás-gyömbéres páchoz: (csirkehús, pulykahús, sertéshús)

- 1 fej vöröshagyma
- 2 ek szójaszósz
- 1kk cukor
- 1kk gyömbér
- 3 gerezd fokhagyma

Paprikás páchoz: (sertéstarja, sertéscomb)

- 0,5 dl olívaolaj
- 2 kk mustár
- 1dl tej
- 1kk delikát
- 1db csípőspaprika
- Bors

Barna páchoz: (sertés)

- 5 ek ketchup
- 5 ek méz
- 3 ek szójaszósz
- 0,5 dl olívaolaj

Joghurtos páchoz: (csirkehús, pulykahús)

- 2 dl joghurt
- Só, bors
- 0,5 dl olívaolaj
- 3 gerezd fokhagyma

Worchester páchoz: (sertéshús, marhahús)

- 2 kk worchester szósz
- 0,5 dl borecet
- 2 ek mustár
- 0,5 olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1kk csili szósz
- 1kk őrölt babérlevél
- bors

Jelagyarázat:
kk = kávéskanál
ek = evőkanál

forrás: landmann.hu  

Ujdonságokat keres?
Újdonságaink

Szállítással, fizetéssel kapcsolatos kérdése van?
Szállítási és fizetési információk

Elérhetőségünk:

TOPáruk.hu Kft.
4031 DEBRECEN, Házgyár u. 5.

W: www.toparuk.hu

E: info@toparuk.hu

M: +36 (30) 274-2430

Kedvezményes árú termékeket keres?
Akciós termékeink

Vásárlással kapcsolatos kérdése van?
Vásárlási feltételek

Aktuális szórólapunk
Lapozza át ajánlatainkat online!

Gyarkan ismétlődő kérdések!
Ügyfélszolgálat
  14 napos visszavásárlási garancia
  Nem elégedett a megvásárolt termékkel?
  14 napon belül indokolás nélkül
  visszaküldheti azt!
Elállás bejelentés
  Magyar jótállási feltételek
  Fél a panasz ügyintézés nehézségeitől?
  Termékeink magyar jótállási feltétellel
  rendelkeznek. Garanciális ügyintézés
  Több száz csomag átvételi pont
  Rendelését országosan több száz Pick
  Pack Ponton, GLS CsomagPonton, vagy
  Foxpost terminálban, akár hétvégén is átveheti!
© 2011-2022 Minden jog fenntartva! TOPáruk.hu Kft.